PALLAS architectuurboek

5.1 Landschappelijke inpassing 59 van de gevels gedurende de dag en tijdens het wisselen van de seizoenen verzacht de skyline. Daarnaast zijn de gebouwen als losse entiteiten te onderscheiden, wordt het zicht op de horizon niet onnodig geblokkeerd en is het beeld op de polder zorgvuldig en georganiseerd dankzij de orthogonale opzet van de PALLAS-gebouwen, haaks op de duinen.  Het is van belang dat de reactor en de bijbehorende gebouwen passen binnen het duinlandschap. De basis is het erkennen dat het unieke duinlandschap drager is van de identiteit van de campus. In het ontwerp zijn de gebouwen loodrecht op de duinenrij geplaatst met veel onderlinge ruimte. Hierdoor blijft de duinenrij goed zichtbaar vanaf de hoofdweg, polder en bollenvelden. Dit komt ten goede aan de beleving van de campus en de uitstraling van de gebouwen. De omheining die ervoor zorgt dat het reactorgebouw in een beveiligde zone staat, is ontworpen met natuurlijke elementen die zich naar de omgeving vormen. Daardoor is de beveiligingsschil voor de buitenwereld minder opvallend en gaat die als het ware op in de natuur. Bovendien krijgen de medewerkers en bezoekers geen beklemmend ingesloten gevoel, maar wordt het transparante en open karakter van PALLAS benadrukt. Dankzij een goede landschappelijke inpassing is het beeld van de PALLAS-gebouwen aan de horizon een aangename toevoeging. Het meekleuren Aanblik van de EHC bekeken vanuit het oosten. PALLAS-reactor HOME

RkJQdWJsaXNoZXIy NDYzMjk=