PALLAS start voorselectie in aanbesteding Owner’s Engineer

8 december 2014

Persbericht

Petten, 8 december 2014

PALLAS start voorselectie in aanbesteding Owner’s Engineer
De Stichting Voorbereiding PALLAS-reactor (PALLAS) is op vrijdag 5 december 2014 gestart met de voorselectie (pre-qualification) in de aanbesteding van het contract voor de Owner’s Engineer.

Het PALLAS Design & Licensing-team is voor de rol als Owner’s Engineer op zoek naar een vooraanstaand ingenieursbureau dat het team gaat ondersteunen met projectmanagement- en nucleaire expertise (zgn. intelligent customer). De gezamenlijke werkzaamheden zijn gericht op het selecteren en daarna aansturen van de toekomstige (internationale) partij die de PALLAS-reactor gaat ontwerpen.

Het contract voor de Owner’s Engineer is een van de drie grote contracten die het PALLAS Design & Licensing-team zal plaatsen. De andere twee zijn een contract voor de Licensing Engineer en Off Plot Scope Designer (LEOPS) en de uiteindelijke Designer Nuclear Island. De voorselectie voor de aanbesteding van de LEOPS is gepland in januari 2015.

De deadline voor de voorselectie (het beantwoorden van de vragenlijst) is op 23 januari 2015, om 12.00 uur (CET). De bijdragen dienen te worden ingevoerd in Negometrix (een digitaal inkoopplatform). Kandidaten die in aanmerking komen zullen uiterlijk op 20 februari 2015 worden uitgenodigd om mee te doen in de aanbesteding voor de rol als Owner’s Engineer.

Einde persbericht

***

Noot voor de redactie
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met: PALLAS Communications, Jorinde Schrijver, 0224-568354, 06-25003329.

PALLAS in het kort
De Stichting Voorbereiding PALLAS-reactor (PALLAS) heeft tot doel het realiseren van een ‘state-of the-art’ nucleaire reactor die geschikt is voor het produceren van (medische) isotopen en het leveren van een breed spectrum aan bestralingsdiensten. Deze reactor zal de huidige Hoge Flux Reactor in Petten vervangen.

PALLAS is opgericht in december 2013 en heeft als doelstellingen een reactorontwerp voor te bereiden, de noodzakelijke vergunningen hiervoor te verkrijgen en te zorgen voor private financiering (fase 1) voor de uiteindelijke bouw en inbedrijfname van de PALLAS-reactor (fase 2).

Voor de eerste fase heeft de Nederlandse overheid een lening van euro 80 mln verstrekt. Het ontwerpen, bouwen en inbedrijfnemen van de PALLAS-reactor duurt naar schatting tien jaar. De levensduur van de nieuwe reactor is ten minste veertig jaar.