PALLAS stuurt aanvraagspecificatie voor het ontwerp van de nieuwe reactor uit

19 januari 2017

Deze week heeft de Stichting Voorbereiding Pallas-reactor een belangrijke stap in het aanbestedingsproces gezet door partijen via een formele uitnodiging (invitation to tender) de aanvraagspecificatie te sturen voor het ontwerp en bouwmanagement van de nieuwe reactor.

De drie partijen die reeds door de voorselectie kwamen – het Argentijnse INVAP, het Franse Areva en het Zuid-Koreaanse Kaeri – kunnen zich nu, na een periode van intensieve dialogen, inschrijven voor de volgende fase van het formele inkoopproces.

De PALLAS-reactor wordt een pool-type reactor, met een efficiëntere en effectievere benutting van de flux dan die van de HFR. Het belangrijkste kenmerk van de PALLAS-reactor is zijn bedrijfsflexibiliteit. De kern van de reactor kan flexibel worden ingericht voor de productie van verschillende (nieuwe) medische isotopen en daardoor inspringen op veranderende markten.

De deelnemende partijen kunnen de komende maanden hun aanbieding aan PALLAS doen. Het contract wordt naar verwachting in het derde kwartaal van 2017 gegund.

PDF van het persbericht