Persbericht

Bezoek gedeputeerde en Commissaris van de Koning Noord-Holland aan EHC

19 juni 2020

Op vrijdag 19 juni hebben gedeputeerde Ilse Zaal (gedeputeerde Economie, Landbouw en Bestuur van de provincie Noord-Holland) en Arthur van Dijk (Commissaris van de Koning in Noord-Holland) een werkbezoek gebracht aan de Energy & Health Campus in Petten.

Het belang van de ontwikkeling van de Energy & Health Campus werd onderstreept tijdens een woord van welkom door Jelle Beemsterboer, wethouder van de gemeente Schagen. De PALLAS & NRG directeuren Bertholt Leeftink, Hermen van der Lugt en Huub Cuijpers hebben een toelichting gegeven op de toekomst van nucleair onderzoek en de productie van medische isotopen in Petten. Ook hebben zij gesproken over de realisatie van de PALLAS-reactor, de realisatie van nieuwe faciliteiten voor verwerking van medische isotopen en innovatie van nieuwe nucleaire medicijnen.

Een toelichting op de ontwikkeling bij TNO EnergieTransitie werd gegeven door directeur Ton de Jong en research manager Marc Overwijk. Er is een rondleiding verzorgd naar het in aanbouw zijnde Solar Lab, naar het Warmte Laboratorium (Carnot) -waar onderzoek naar verduurzaming van warmte voor de procesindustrie wordt gedaan- en naar het Faraday laboratorium, waar onderzoek naar duurzame waterstofproductie wordt uitgevoerd.

Het was een succesvol werkbezoek, waarin het maatschappelijk belang en toekomstplannen van de Energy & Health Campus is bevestigd.

Bezoek gedeputeerde en Commissaris van de Koning Noord-Holland aan EHC

Contact

Wilt u meer weten naar aanleiding van persbericht, neem contact op met

Cora Blankendaal 1

Cora Blankendaal
Persvoorlichter