Partners

Voor de selectie van de ontwerper van de PALLAS-reactor is een Europese
aanbestedingsprocedure gevolgd, waarop alle bedrijven met ervaring in het ontwerpen van een multifunctionele reactor zich konden inschrijven. PALLAS heeft het Argentijns-Nederlandse bedrijf ICHOS geselecteerd. Op 24 januari 2018 werd het contract getekend, waarmee ICHOS B.V. de opdracht kreeg om voor PALLAS een state-of-the-art kernreactor te ontwerpen. 

ICHOS Isologotipo
INVAP Logo

ICHOS is de hoofdaannemer en is verantwoordelijk voor het ontwerp, delen van de uitvoering en het in bedrijf nemen van de PALLAS-reactor. Een 'Keep Well Agreement' biedt PALLAS daarbij zekerheid van volledige ondersteuning en middelen van de ICHOS-vennoten.

ICHOS B.V. is opgericht door het Argentijnse staatsbedrijf INVAP en de Nederlandse partners Croonwolter&dros en Mobilis. ICHOS B.V. is voor 50 procent eigendom van INVAP en voor 25 procent van elk van de Nederlandse partners.

INVAP is een Argentijns bedrijf, gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van complexe technische systemen, waarbij nucleaire, multifunctionele reactoren centraal staan. INVAP is verder ook betrokken bij de ontwerp en bouw van aardobservatie- en telecommunicatiesatellieten, industriële installaties, radarsystemen en radiotherapiecentra.


INVAP produceert in eigen laboratoria en werkplaatsen alle kritische componenten voor kernreactoren, zoals nucleaire en conventionele instrumenten, stralingsdetectoren, regelstaafaandrijvingen, radiologische controleapparatuur en nucleair-gekwalificeerde mechanische onderdelen en apparatuur.


INVAP heeft wereldwijd gedurende meer dan 40 jaar ervaring en unieke expertise opgebouwd in het ontwerpen, bouwen, upgraden en vergunnen van multifunctionele reactoren waaronder: RA-6 (Argentinië, 1982), RP-10 (Peru, 1988), NUR (Algerije, 1989), ETRR2 (Egypte, 1998), RA-8 (Argentinië, 1998), OPAL (Australië, 2006), RA-10 (Argentinië, bouwfase), LPPR (Saudi-Arabië, bouwfase) en RMB (Brazilië, ontwerpfase). Voor de uitvoering van al deze projecten ontwikkelde INVAP een sterk technisch team met veel ervaring in het ontwerpen of aanpassen van een multifunctionele reactor conform de diverse klanteneisen.