Remco van Lunteren (38), directeur Strategische Allianties bij het UMC Utrecht, is benoemd tot nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht (RvT) van PALLAS. Hij vult hiermee de plek in van voormalig RvT-voorzitter Lex Hoogduin, die sinds het voorjaar 2015 zijn functie neergelegde. De andere RvT-leden zijn Mich van der Harst, Jan Telgen en Wim Turkenburg.
Conform de statuten van PALLAS (voluit de Stichting Voorbereiding Pallas-reactor), is Van Lunteren benoemd tot lid van de Raad door het Ministerie van Economische Zaken en de Provincie Noord-Holland. Tezamen hebben deze overheden PALLAS opgericht en een lening van 80 M€ verstrekt. PALLAS heeft een drieledige opdracht: het realiseren van een ontwerp, het verkrijgen van alle noodzakelijke vergunningen en het aantrekken van private middelen voor de bouw en exploitatie van de nieuwe reactor in Petten.
Van Lunteren is naast directeur bij het UMC Utrecht ook oud-gedeputeerde van de Provincie Utrecht. In PALLAS ziet de kersverse voorzitter ‘een zeer belangrijke langetermijnopgave die gaat over het zekerstellen van de Nederlandse topposities in de productie van medische isotopen en nucleair technologisch onderzoek.
Vind hier de pdf van het persbericht.
***
Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met PALLAS Communications, Jorinde Schrijver, +31 (0)6 2500 3329.
PALLAS in het kort
De Stichting Voorbereiding PALLAS-reactor heeft tot doel om een ‘state of the art’ multifunctionele reactor te ontwerpen die geschikt is voor het produceren van (medische)isotopen en het doen van nucleair technologisch onderzoek. De PALLAS-reactor geldt als vervanger voor de huidige Hoge Flux Reactor in Petten (Nederland).
PALLAS is op 16 december 2013 als apart bedrijf opgericht, en heeft als doel het realiseren van een ontwerp, het verkrijgen van de noodzakelijke vergunningen en het aantrekken van private middelen (fase 1) voor de bouw en inbedrijfstelling (fase 2) van de PALLAS-reactor.
Voor de eerste fase is PALLAS een lening van €80 miljoen aangegaan met de Nederlandse overheid. Het ontwerp, de bouw en inbedrijfname van de reactor tezamen neemt circa tien jaar in beslag. De levensduur van de reactor is ten minste veertig jaar.