Persbericht

BESIX aangesteld als aannemer Pit & Foundation

22 november 2022

PALLAS kiest voor BESIX als aannemer voor het realiseren van de Pit and Foundation (bouwkuip) voor de PALLAS-reactor. Naar aanleiding van de uitgegeven tender is recent het contract getekend met BESIX. BESIX heeft een sterke reputatie als het gaat om complexe projecten en staat bekend om de innovatieve manier waarop zij engineering en bouwen met elkaar integreren in hun processen. “Wij hebben er alle vertrouwen in dat BESIX de juiste partner is voor deze fase van het project”, aldus Sietsche Eppinga, Construction Director PALLAS.

In het eerste kwartaal van 2023 gaat BESIX starten met de mobilisatie van het werkterrein. Daarna wordt er gestart met de realisatie van de van de Pit and Foundation voor de PALLAS-reactor. Naar verwachting zijn de werkzaamheden in het 3e kwartaal van 2024 afgerond.

“Wij dragen graag bij aan een project met enorme maatschappelijke impact, het belang voor 30.000 patiënten per dag die afhankelijk zijn van medische isotopen uit Nederland. We kijken  met het hele team uit naar een fijne en plezierige samenwerking met PALLAS”, aldus Nic De Roeck, Algemeen Directeur BESIX Nederland.

Meer weten?

Neem voor alle mediavragen contact op met:

Cora Blankendaal 2 Pallas 2023

Cora Blankendaal