Persbericht

Provincie Noord-Holland en gemeente Schagen: “Realisatie PALLAS-reactor is belangrijk.”

10 februari 2021

Op 4 februari 2021 stuurde provincie Noord-Holland, mede namens gemeente Schagen, een brief naar het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. In deze brief noemt de provincie het belang van de realisatie van de PALLAS-reactor.

Gedeputeerde Ilse Zaal zegt: “Met onze brief willen we het belang van realisatie van de PALLAS-reactor benadrukken. De brief schrijven we mede namens de gemeente Schagen. Ons gezamenlijk belang is gelegen in het behoud en versterken van de kennisinfrastructuur en werkgelegenheid voor Noord-Holland maar bovenal in het belang van de gezondheid van onze burgers.”

De brief benoemt onder andere dat het niet realiseren van de PALLAS-reactor grote gevolgen zal hebben voor de werkgelegenheid. De provincie voorziet niet alleen een verlies van circa 1000 banen op de Energy & Health Campus, maar tevens een vergelijkbaar aantal banen dat indirect verloren gaat bij toeleveranciers en afnemers. Daarmee verliest niet alleen de regio werkgelegenheid maar ook de rest van Nederland. 

Het volledige artikel en de brief zijn hier te lezen: “Provincie en gemeente Schagen: Realisatie PALLAS-reactor is belangrijk”

Provincie Noord-Holland en gemeente Schagen: “Realisatie PALLAS-reactor is belangrijk.”

Contact

Wilt u meer weten naar aanleiding van persbericht, neem contact op met

Cora Blankendaal 1

Cora Blankendaal
Persvoorlichter