Persbericht

TÜV Rheinland tekent kwaliteitscontrolecontract voor PALLAS-reactor project

20 december 2022

Eerder deze maand tekenden TÜV Rheinland en PALLAS een contract voor kwaliteitscontrole.

“We werken al een aantal jaren samen met TÜV Rheinland en kijken ernaar uit om onze samenwerking voort te zetten”, zegt Peter Dijk, programmadirecteur PALLAS.

“Optreden als aangestelde autoriteit brengt veel verantwoordelijkheid met zich mee en vereist technische kennis en intensief overleg. Maar dat is een deel van wat dit project zo uniek maakt”, zegt Torsten Pfalz, Regional Segment Manager Nuclear Safety, Radiation Protection and Grid Integration van TÜV Rheinland.

Kwaliteitscontrole op locatie
TÜV Rheinland is een wereldleider op het gebied van onafhankelijke test-, inspectie- en certificeringsdiensten en zal de verantwoordelijkheid op zich nemen voor het beoordelen van de structurele integriteit van systemen, constructies en componenten (SSC) in de gedetailleerde ontwerpfase van de PALLAS-reactor. Daarnaast zullen ze ook de technische specificaties beoordelen op volledigheid van de inhoud voordat ze tot aankoop overgaan en ter plaatse.

Ingenieurs, natuurkundigen en IT-experts van TÜV Rheinland zullen in de loop van dit meerjarige project verantwoordelijk zijn voor een groot aantal gespecialiseerde gebieden. Zij gaan aan de hele reactor werken, van de nucleaire kern tot aan de elektrotechniek.

Meer weten?

Neem voor alle mediavragen contact op met:

Cora Blankendaal 2 Pallas 2023

Cora Blankendaal