Carrière

20+

We zijn een internationale organisatie met mensen uit meer dan 20 landen.

Elke dag worden 30.000 patiënten geholpen met medische radio-isotopen geproduceerd in Petten.

60+

Met meer dan 60 jaar ervaring gaat de PALLAS-reactor bijdragen aan het onderzoek naar een CO2-vrije energievoorziening.

Op de Energy & Health Campus in de duinen van Petten, op slechts 60 km van Amsterdam, wordt een nieuwe nucleaire faciliteit gebouwd. Dagelijks zijn 30.000 patiënten afhankelijk van medische isotopen uit Petten. Momenteel worden deze geproduceerd in de Hoge Flux Reactor (HFR). Om de leveringszekerheid in de toekomst te garanderen, worden nu voorbereidingen getroffen voor de bouw van de PALLAS-reactor en de realisatie van het Nuclear Health Centre. Je kunt deel uitmaken van het team dat verantwoordelijk is voor deze nieuwbouw, maar ook van de grootste nucleaire organisatie van Nederland. Never a dull moment en eindeloze mogelijkheden om te leren, te groeien en te ontwikkelen

 

 

Belang van de PALLAS-reactor voor de productie van medische isotopen

Nederland neemt in Europa een bijzondere positie in door te voorzien in 70 procent van de Europese en 35 procent van de wereldwijde vraag naar medische isotopen.

Niet alleen is Nederland momenteel de grootste producent van medische isotopen ter wereld, samen met Australië is het ook het enige land dat de reactor en de molybdeenverwerkingsfaciliteit op dezelfde locatie heeft. Dit biedt veel voordelen, niet in de laatste plaats dat radioactieve materialen niet over de weg hoeven te worden vervoerd. Omdat er geen transporttijden zijn, is het rendement van het hele productieproces hoger (minder verval van molybdeen tijdens het proces) en dit resulteert in minder afval.

Er zijn wereldwijd maar een paar (oude) reactoren die het leeuwendeel van de productie van medische isotopen voor hun rekening nemen. Over 15 jaar is 75 procent van de reactoren aan vervanging toe.

De PALLAS-reactor zorgt voor continuïteit van de productie van medische isotopen, wat dagelijks van levensbelang is voor duizenden patiënten wereldwijd.

Voor meer informatie over werken bij PALLAS en onze vacatures.

Jelmer Van Schagen 1 Pallas 2023

Jelmer van Schagen
Corporate Recruiter