Nieuws

Hieronder vindt u de meest recente nieuwsberichten. Zoeken in het nieuwsarchief? Gebruik dan onderstaand zoekformulier.

Tractebel en NRG|PALLAS bundelen krachten om nucleaire nieuwbouw in Nederland te ondersteunen

17 maart 2023

Vandaag hebben Tractebel en NRG|PALLAS een intentieverklaring ondertekend om samen te werken ter ondersteuning van de nieuwbouw van kerncentrales in Nederland. De ondertekening vond plaats op de Ambassade van België in Den Haag in aanwezigheid van de Belgische ambassadeur Hare Excellentie mevrouw Anick van Calster – voorafgaand van de Belgische- Nederlandse nucleaire top.

Bertholt Leeftink, CEO NRG|PALLAS: “Ik ben ervan overtuigd dat samenwerking van belang is om een dergelijk ambitieus project te realiseren. Tractebel heeft een uitstekende staat van dienst op het gebied van nucleaire engineering. Onze competenties in consultancy en projectmanagement vullen elkaar goed aan. Van de eerste haalbaarheidsstudie tot contractmanagement en inbedrijfname beschikken Tractebel en NRG|PALLAS over alle expertise om het ambitieuze plan van de Nederlandse regering te helpen verwezenlijken.”

Lees verder

Kernenergiewetvergunning PALLAS-reactor afgegeven

15 februari 2023

De Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming (ANVS) heeft vandaag, 15 februari 2023, de Kernenergiewetvergunning verleend voor het oprichten van de PALLAS-reactor. Na een lang voortraject waarbij alle veiligheidsdocumentatie door de ANVS is beoordeeld, heeft PALLAS op 15 juni 2022 de aanvragen ingediend bij de ANVS en Rijkswaterstaat. PALLAS is dan ook zeer verheugd met deze nieuwe mijlpaal waarbij weer een stap is gezet richting de realisatie van de PALLAS-reactor.

Lees verder

Start aanbesteding General Contractor PALLAS-reactor

24 januari 2023

Het PALLAS-project is de detailontwerpfase ingegaan en heeft, na de goed ontvangen marktconsultatie ter evaluatie van de strategie, officieel een aanbesteding uitgeschreven voor een General Contractor.

Fasen van de aanbesteding
De Stichting Voorbereiding Pallas-reactor (PALLAS) is gestart met de prekwalificatie voor de hoofdaannemer voor de bouw van de PALLAS-reactor, inclusief verschillende gebouwen en nevenfaciliteiten overeenkomstig de EU-richtsnoeren voor overheidsopdrachten.

Lees verder