Nieuws

Hieronder vindt u de meest recente nieuwsberichten. Zoeken in het nieuwsarchief? Gebruik dan onderstaand zoekformulier.

Sloopwerkzaamheden gestart voor locatie PALLAS-reactor

6 januari 2020

Beelen Sloopwerken begint deze week met grote sloopwerkzaamheden op de Energy & Health Campus (EHC) in Petten op de plek waar de nieuwe PALLAS-reactor wordt gebouwd. Het oude chemisch laboratorium en het oude materiaalkundelaboratorium, van beide ca. 65 x 50 meter zijn de afgelopen maanden zowel radiologisch, chemisch als asbest gesaneerd en leeggemaakt. Naast de oude laboratoria verdwijnt ook de zuidelijke markante schoorsteen van 40 meter hoog. Verwacht wordt dat de werkzaamheden aan het einde van het 2e kwartaal van 2020 zijn afgerond.

Lees verder

Nieuwe vacatures

28 november 2019

PALLAS zoekt per direct enthousiaste professionals die een bijdrage willen leveren aan de realisatie van de nieuwe medische isotopenreactor. Heb je interesse in een uitdagende functie in een nucleair technologische omgeving? Wil je graag werken bij een organisatie met maatschappelijke impact?

Lees verder

PALLAS en Nucleair Nederland naar General Conference IAEA

10 september 2019

Van 16-20 september vindt in Wenen de 63e General Conference (GC) van de International Atomic Energy Agency (IAEA) plaats. De jaarlijkse conferentie is het belangrijkste besluitvormingsforum van de IAEA, met vertegenwoordiging op hoog niveau uit bijna alle 170 lidstaten. Vertegenwoordigers van de IAEA-lidstaten, onder meer op ministerieel niveau en hoger, bespreken op de General Conference de prioriteiten van het agentschap bij zijn werkzaamheden met betrekking tot het vreedzame gebruik van nucleaire technologieën en bepalen de richting van de ontwikkeling van de wereldwijde nucleaire industrie.

Lees verder