Nieuws

Hieronder vindt u de meest recente nieuwsberichten. Zoeken in het nieuwsarchief? Gebruik dan onderstaand zoekformulier.

BESIX aangesteld als aannemer Pit & Foundation

22 november 2022

PALLAS kiest voor BESIX als aannemer voor het realiseren van de Pit and Foundation (bouwkuip) voor de PALLAS-reactor. Naar aanleiding van de uitgegeven tender is recent het contract getekend met BESIX. BESIX heeft een sterke reputatie als het gaat om complexe projecten en staat bekend om de innovatieve manier waarop zij engineering en bouwen met elkaar integreren in hun processen. “Wij hebben er alle vertrouwen in dat BESIX de juiste partner is voor deze fase van het project”, aldus Sietsche Eppinga, Construction Director PALLAS.

Lees verder

Eerste fase PALLAS gestart: voorbereidende werkzaamheden

16 november 2022

De voorbereidende werkzaamheden om de realisatie van de bouw van de PALLAS-reactor mogelijk te maken zijn gestart. Momenteel wordt gewerkt aan het toegankelijk maken van de oorspronkelijke toegangsweg naar de Energy & Health Campus uit de jaren ’60. Deze tijdelijke weg wordt geschikt gemaakt voor het bouwverkeer voor de PALLAS-reactor. De toegangsweg komt uit op de Westerduinweg. Tijdens de aanleg van de stalen damwandconstructie rondom het werkterrein wordt door aannemer KWS Infra gebruik gemaakt van innovatieve machines die geen trillingen veroorzaken waardoor de overlast zo beperkt mogelijk blijft.

KWS Infra is de partner die de voorbereidingen voor het werkterrein uitvoert en werkt de komende periode aan de realisatie van de toegangsweg en de verharding van het werkterrein. Deze werkzaamheden zullen goed zichtbaar zijn vanaf de Westerduinweg en naar verwachting begin 2023 afgerond.

Lees verder