Nieuws

Hieronder vindt u de meest recente nieuwsberichten. Zoeken in het nieuwsarchief? Gebruik dan onderstaand zoekformulier.

Raad van State: PALLAS kan door met voorbereidingen bouw PALLAS-reactor

11 maart 2020

De Stichting Voorbereiding PALLAS-reactor (PALLAS) kan door met de voorbereidingen voor de bouw van de PALLAS-reactor in Petten. Dit heeft de Raad van State vandaag bekendgemaakt. De Raad van State laat het bestemmingsplan dat de bouw van de PALLAS-reactor mogelijk maakt in stand. Hermen van der Lugt, CEO PALLAS: “Dit is een prachtige stap voorwaarts. De uitspraak betekent dat het bestemmingsplan nu onherroepelijk is en dat PALLAS verder kan met aanvragen van de andere vergunningen die nodig zijn voor de bouw van de PALLAS-reactor.”

Lees verder

Sloopwerkzaamheden gestart voor locatie PALLAS-reactor

6 januari 2020

Beelen Sloopwerken begint deze week met grote sloopwerkzaamheden op de Energy & Health Campus (EHC) in Petten op de plek waar de nieuwe PALLAS-reactor wordt gebouwd. Het oude chemisch laboratorium en het oude materiaalkundelaboratorium, van beide ca. 65 x 50 meter zijn de afgelopen maanden zowel radiologisch, chemisch als asbest gesaneerd en leeggemaakt. Naast de oude laboratoria verdwijnt ook de zuidelijke markante schoorsteen van 40 meter hoog. Verwacht wordt dat de werkzaamheden aan het einde van het 2e kwartaal van 2020 zijn afgerond.

Lees verder

Nieuwe vacatures

28 november 2019

PALLAS zoekt per direct enthousiaste professionals die een bijdrage willen leveren aan de realisatie van de nieuwe medische isotopenreactor. Heb je interesse in een uitdagende functie in een nucleair technologische omgeving? Wil je graag werken bij een organisatie met maatschappelijke impact?

Lees verder