Persbericht

Een gestructureerd dataset vormt de kernpijler van het PALLAS-project

24 november 2022

Voor het complexe project van de PALLAS-reactor bouw zijn een geïntegreerde data, digitalisering van het ontwerp en openheid van informatie in overeenstemming met ISO-normen gevolgd in de zogenaamde Common Data Environment (CDE). Deze aanpak is erkend door de Nederlandse Cobouw Digitalization Award 2022.

Het PALLAS Information Management team, onder leiding van Detlev van Loenhout, heeft vanaf het begin gestreefd naar gestructureerd gegevensbeheer van wereldklasse.

Om een hoge standaard van informatie-integratie te garanderen, worden de data strak gestructureerd volgens een uniforme taal. Pas nadat de data in het CDE terechtkomen, via het carwashproces waar informatie wordt geformuleerd in de uniforme taal die voor het hele project geldt, kan iedereen ermee werken. Elke wijziging blijft traceerbaar dankzij een unieke digitale handtekening.

Dankzij deze aanpak wordt de input van (onder)aannemers, ontwerpers, leveranciers en adviseurs in real-time geëvalueerd. 

Transparantie van de werkomgeving is ook cruciaal voor de financiële gezondheid van het project. 

Werken met onvolledige of verouderde informatie in grote projecten kan leiden tot 15-20% meer onbedoelde financiële kosten.

Meer weten?

Neem voor alle mediavragen contact op met:

Cora Blankendaal 2 Pallas 2023

Cora Blankendaal