Persbericht

Minister Van Ark brengt bezoek aan NRG-PALLAS

08 juli 2021

De minister voor Medische Zorg, Tamara van Ark, heeft op 8 juli een bezoek gebracht aan de Energy & Health Campus in Petten. De minister sprak met medische deskundigen en met directieleden en programma-managers van NRG-PALLAS over het belang van de medische isotopen productie. Speciale aandacht ging uit naar de ontwikkeling van nieuwe therapeutische isotopen en nucleaire medicijnen.

De minister liet zich bijpraten over de productieketen van medische isotopen en over de nieuwe behandelmethodes die ontwikkeld worden. Gastspreker dr. Wouter Vogel, nucleair geneeskundige van het Antoni van Leeuwenhoek, hield een presentatie over het belang van nucleaire medicijnen voor patiënten.

Minister Van Ark: “Indrukwekkend om te zien waar de medische isotopen gemaakt worden. Hiermee worden ruim 30.000 patiënten gediagnostiseerd of behandeld die ernstig ziek zijn, wat een mooi en zinvol werk.”

De minister maakte helder dat het volgende kabinet een definitieve keuze moet maken over de investering die nodig is om de PALLAS-reactor te realiseren. Daarnaast zal een speciaal gezant aan de slag gaan om te kijken of in Europa kan worden samengewerkt, voor de voorzieningszekerheid van medische isotopen en de ontwikkeling van innovatieve kankertherapieën voor patiënten. De speciaal gezant zal bij de lidstaten draagvlak creëren voor PALLAS, dat hieraan een belangrijke bijdrage kan leveren.

Minister Van Ark brengt bezoek aan NRG-PALLAS

Contact

Wilt u meer weten naar aanleiding van persbericht, neem contact op met

Cora Blankendaal 1

Cora Blankendaal
Persvoorlichter