Persbericht

PALLAS en Nucleair Nederland naar General Conference IAEA

10 september 2019

Van 16-20 september vindt in Wenen de 63e General Conference (GC) van de International Atomic Energy Agency (IAEA) plaats. De jaarlijkse conferentie is het belangrijkste besluitvormingsforum van de IAEA, met vertegenwoordiging op hoog niveau uit bijna alle 170 lidstaten. Vertegenwoordigers van de IAEA-lidstaten, onder meer op ministerieel niveau en hoger, bespreken op de General Conference de prioriteiten van het agentschap bij zijn werkzaamheden met betrekking tot het vreedzame gebruik van nucleaire technologieën en bepalen de richting van de ontwikkeling van de wereldwijde nucleaire industrie.

Nucleair Nederland (NNL) verenigt de zes belangrijkste nucleaire bedrijven en organisaties in Nederland, waaronder PALLAS, en beide zijn aanwezig tijdens de GC. Zij bezoeken diverse side events, die inhoudelijk variëren van ‘technical meetings’ tot safety en security dialogen. Ook zijn er diverse bijeenkomsten, over o.a. ‘Youth in Nuclear’ en ‘Reactor Technology Innovation to Support Integration of Renewable Energy Systems and Nuclear Installations’. Een volledig overzicht van de side events staat hier: link.

Het is alleen op uitnodiging mogelijk om de General Conference te bezoeken. Op de website van de IAEA wordt een livestream aangeboden van enkele events.

PALLAS en Nucleair Nederland naar General Conference IAEA

Contact

Wilt u meer weten naar aanleiding van persbericht, neem contact op met

Cora Blankendaal 1

Cora Blankendaal
Persvoorlichter