Persbericht

Stichting Voorbereiding Pallas-reactor gunt KWS

28 juli 2022

In afwachting van het kabinetsbesluit over het PALLAS-programma, worden er voorbereidingen getroffen voor de bouw van de nieuwe PALLAS-reactor. Een van deze voorbereidingen is het aanleggen van het werkterrein die ruimte biedt voor de voorbereidende werkzaamheden voor de civiele bouw van de PALLAS-reactor, de zogenoemde ‘lay-down area’ en het aanleggen van een toegangsweg. De oorspronkelijk toegang uit de jaren ’60 zal weer toegankelijk worden gemaakt en geschikt gemaakt worden voor al het bouwverkeer.

Stichting PALLAS heeft in KWS een partner gevonden die deze werkzaamheden kan uitvoeren waarin zij gebruik maken van innovatieve machines die geen trillingen veroorzaken en duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. KWS zal medio augustus starten met de werkzaamheden van de ‘lay-down area’ en in september starten met de werkzaamheden voor de toegangsweg.

Meer over PALLAS

Dagelijks zijn 30.000 patiënten afhankelijk van medische isotopen uit Nederland. Om leveringszekerheid in de toekomst te kunnen waarborgen wordt nu gewerkt aan de voorbereidingen voor de bouw van de PALLAS-reactor. Naast de medische isotopen productie zal de PALLAS-reactor in de toekomst ook ingezet worden voor energieonderzoek.

Stichting Voorbereiding Pallas-reactor gunt KWS

Contact

Wilt u meer weten naar aanleiding van persbericht, neem contact op met

Cora Blankendaal 1

Cora Blankendaal
Persvoorlichter